Напрежение в Италия заради огнище на коронавирус. Властите изолираха пет блока

...
Напрежение в Италия заради огнище на коронавирус. Властите изолираха пет блока
Коментари Харесай

Бунт в Мондрагоне след установено огнище на COVID-19 сред българи

Напрежение в Италия поради огнище на ковид. Властите изолираха пет блока в квартал на град Мондрагоне, в региона Кампания, където живеят към 300 италианци, близо 200 българи, най-вече от ромски генезис, както и жители на други страни от Източна Европа, Северна Африка и Южна Америка. 

49 души са дали позитивни проби за COVID-19 в жилищния комплекс. Властите помолиха всички живущи там да не напущат домовете си, до момента в който не бъдат тествани. Това обаче не се хареса на служащите, основно български роми, които работят на черно в земеделието. На няколко пъти те са се пробвали да пробият загражденията, само че защитата успявала да ги върне назад в постройката. Някои от тези, които са били инфектирани с ковид обаче са изчезнали. Според Rai става дума за незаконни служащи, които се опасяват да не изгубят работата си. Италианската полиция публично разгласи за търсене 13 българи от ромски генезис, които са избягали след направените проби и наложената карантина. Районът към този момент е разгласен за " алена зона ", под боен кордон и строга карантина са над 700 души, съобщи bTV.

Видеа от мястото демонстрират, по какъв начин някои от недоволните български роми излизат от терасите и стартират да крещят, а един от тях хвърля столове по натрупалите се долу италианци. Те обаче не остават по-назад и дават отговор на офанзивата, като стартират да хвърлят камъни по сезонните служащи и да чупят прозорците им. Други фрагменти демонстрират, че има и ранен служител на реда. 

Police reinforcements arrived to halt a crowd of residents attempting to leave a quarantined #COVID19 `red zone` in #Mondragone on Thursday. pic.twitter.com/4BncVcuauQ

— Ruptly (@Ruptly) June 26, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР